LIGEVÆRD februar 2017 udkommet

Læs blandt andet:

  • Når livet tager en dramatisk drejning - et forældrepars fortælling om konsekvenserne af at få et handicappet barn

  • Virksomhedsledere er nøglen til socialt ansvar - Code of Care har succes i arbejdet med socialt ansvar

  • STU trænger til en gevaldig opstramning - Ligeværd har henvendt sig til partiernes uddannelsesordførere

Du kan læse Ligeværd som epaper her eller downloade bladet som pdf

Mennesker som handelsvare?

16 sjællandske kommuner skal sidst i januar tage stilling til om de vil sende anbringelser på døgninstitutioner og opholdssteder i offentligt udbud. Ligeværd advarer mod den glidebane, som kan føre til væsentlige forringelser, og gøre unge mennesker til noget der ligner en handelsvare.

Læs mere på Ligeværds hjemmeside

Uddannelsesmesse Vestjylland

Torsdag den 9. februar er der uddannelsesmesse for unge med særlige behov på Erhvervsskolen Vestjylland, Vestergade 42, 6900 Skjern. Entre er gratis og der er gratis bustransport. Kontakt Erhvervsskolen Vestjylland på telefon 2232 5803 eller på mail cp@evborris.dk

Se mere under arrangementer

Generalforsamling og netværksseminar

Landsforeningen Ligeværd afholder generalforsamling og netværksseminar den 17. og 18. marts på Trinity Hotel og Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericicia.

Læs mere om program og tilmelding på Ligeværds hjemmeside

Ny regionskonsulent

Sonja Milkær, som har været en del af Ligeværd og arbejdet med unge med særlige behov gennem mange år, er tiltrådt som regionskonskonsulent for Region Syddanmark i Landsforeningen Ligeværd. Sonja Milkær var blandt initiativtagerne til uddannelsesmesserne for unge med særlige behov (det tidligere Messekaravanen). Ligeværd er glade for igen at kunne få stor gavn af Sonja Milkær store erfaring og viden. Landsforeningen Ligeværd har 4 regionskonsulenter.

Region Midt: Kirsten Fabian - mail: kirsten@ligevaerd.dk

Region Nord: Karen Marie Spanner - mail: karenmarie@ligevaerd.dk

Region Sjælland: Mogens Mathiesen - mail: mogens@ligevaerd.dk

Region Syddanmark: Sonja Milkær - mail:: sonja@ligevaerd.dk

Torsdag den 30. marts inviterer Ligeværd i samarbejde med UV-Data til det årlige STU Træf i VINGSTED hotel & konferencecenter. Vi stiller skarpt på STU'ens første 10 år og ikke mindst lovrevisionen af STU her i 2017.

Dagen vil blive krydret med en række workshops, og du vil naturligvis få rig mulighed for at net-worke. Dagen rundes af med et spændende foredrag af Rune Strøm, som er forfatter til bogen "Så tal dog pænt for helvede".

Sær allerede nu X i kalenderen ved tirsdag den 30. marts - og glæd dig til en spændende dag.

UFL bestyrelsesweekend

Unge for Ligeværd (UFL) afholder den 31. marts til den 2. april deres årlige bestyrelsesweekend i VINGSTED hotel & konferencecenter.

Sæt allerede nu X i din kalender til en spændende weekend i selskab med dine bestyrelseskollegaer fra hele landet.

Partnerskabsaftaler indgået

I projektet ViVirk'R har Ringkøbing/Skjern, Fredrikshavn, Randers og Aarhus kommuner indgået partnerskabsaftaler med henholdsvis Erhvervsskolen Vestjylland, PMU Sindal, Randers Bo- og Erhvervstræning og PGU Rosenholm.

Projektet skal udarbejde en model for virksomhedsrettede ressourceforløb for unge under 30 år. Hvert af partnerskaberne har arbejdet med en samarbejdsmodel for deres del af projektet, som bliver præsenteret på et fælles seminar den 31. januar for alle involverede i projektet.

ViVirk'R kan følges på Ligeværds hjemmeside

Socialøkonomiske virksomheder i Ligeværds netværk

DHI arrangerer besøg på social økonomiske virksomheder i Ligeværds foreninger, hvor der er mulighed for at høre om deres erfaringer. Det kan være drift, økonomi, samarbejde lokalt, medarbejderforhold. Hvad gik godt? Hvad gik skidt? Samt en bredere snak om socialøkonomi.

Møderne er eftermiddagsmøder fra 12.00-15.30.

Sæt X i kalenderen. Nærmere program følger.

Vil du vide mere kan du kontakte konsulent Erik Bukh på mail: erik@dhinet.dk eller på telefon 4026 7461

 

Region Syd vil ansætte flere på særlige vilkår

Efter et massivt fald af ansatte på særlige vilkår har Region Syd nu besluttet, at der skal ansættes flere på særlige vilkår. Ligeværd håber de øvrige danske regioner og kommuner fælger Region Syd og sætter fokus på problemerne og tager deres sociale ansvar. Samlet set er antallet af ansatte på særlige vilkår i de danske regioner faldet fra 3.050 til 1.928 mellem 2010 og 2015. I de danske kommuner er situation ikke bedre. I kommunerne er tallet i den samme periode faldet fra 32.302 til 21.766.

Vil du læse yderligere

Særtilbud på Vingsted til Ligeværds medlemmer

VINGSTED hotel & konferencecenter tilbyder særpris til medlemmer af Ligeværd i særlige perioder som børnenes skoleferie og i uger med helligdage.

Læs mere på Ligeværds hjemmeside

En lov i Struer og en anden i Herning

Kan vi som samfund leve med, at det reelt er uigennemskueligt for borgerne at vide hvad de faktuelt har af muligheder, fordi forskellene mellem kommunerne er så store, når de skal udmønte lovgivning i konkrete tilbud og service til borgerne?

Læs Ligeværds indlæg der blev bragt i Information.

Folkemøde 2017

Ligeværd deltager også med egne aktiviteter i Folkemødet 2017 i Allinge på Bornholm fra den 15. til den 18. juni. Programmet for Ligeværds deltagelse ligger endnu ikke fast, men bliver meldt ud så hurtigt som muligt.

Design by mouseketeers