Tovholder søges til Unge For Ligeværds klub i Aarhus

Tovholder søges til Unge For Ligeværds klub i Aarhus

Tovholder søges til Unge For Ligeværds klub i Aarhus

Vi søger en ny tovholder til vores fantastiske klub i Aarhus. Så har du lyst til at hjælpe unge med særlige behov med at få et aktivt fritidsliv, komme ud af ensomheden og blive en del af et fællesskab, så søg stillingen som tovholder hos os.

Unge For Ligeværd klub 8000C er et lokalt klubtilbud, som er en del af den landsdækkende organisation Ligeværd. Klubben holder åbent hver mandag aften mellem kl. 19-21, hvor tovholder og frivillige deltager og faciliterer rammerne. Klubaftenerne er for unge med særlige behov. De unge er alle over 18 år. Læs mere om Unge For Ligeværd her

Dine opgaver som tovholder

Som tovholder er din primære opgave at sikre klubbens drift, så klubtilbuddet består, og at medlemmerne og de frivillige føler sig godt tilpas. Du vil, i tæt samarbejde med klubbens frivillige og bestyrelse, stå for at sikre, at aktiviteterne på klubaftnerne matcher medlemmernes ønsker og behov. Klubbens bestyrelse består af demokratisk valgte medlemmer. Dine opgaver vil derudover være:

  • Planlægge samt afholde klubaftnerne sammen med de unge og frivillige
  • Planlægge samt afholde generalforsamling og bestyrelsesmøder for klubben hver 3. måned
  • Rekruttere nye frivillige til klubben
  • Være ansvarlig for klubbens mail og telefon samt være kontaktperson for sekretariatet i Ligeværd
  • Være ansvarlig for klubbens økonomi og administrative opgaver, herunder søge midler til klubbens drift

Klubbens nuværende tovholder fortsætter i klubben som frivillig og du har derfor mulighed for kvalificeret oplæring og sparring, så du kan blive den absolut bedste til jobbet!

Hvad kan vi tilbyde dig?

  • Du kommer til at gøre en stor forskel for nogle skønne unge mennesker
  • Du bliver en del af en dedikeret organisation og tovholder på et lokalt klubtilbud, som du i stor grad kan være med til at påvirke
  • Du bliver en del af et lokalt og landsdækkende skønt fællesskab
  • Du får mulighed for gratis at deltage i nogle af Ligeværds kurser og/eller på Ligeværds konferencer
  • Du opnår erfaring med hhv. foreningsarbejde og arbejde med unge med særlige behov

Det er dig vi står og mangler, hvis

  • Du er minimum 20 år og tør tage selvstændigt ansvar
  • Du kan lide at arbejde med mennesker og kaste dig ud i nye udfordringer og opgaver
  • Du er stabil i dit fremmøde, så de unge får deres klubaften
  • Du har kendskab til og forståelse for budgetter og regnskaber (eller lyst til at få det)

Ansættelsesvilkår

Stillingen er på ca. 17 timer om måneden, og lønnen er 2.933,28 kr. + feriepenge.

Vi vender løbende tilbage på ansøgninger og stillingen er med opstart hurtigst muligt. Da ansøgningsperioden løber over sommerferien, kan der dog være lidt længere svartid.

 

Har ovenstående vakt din interesse, så send din ansøgning samt CV til UFL.klub8000c@gmail.com

Har du spørgsmål er du også meget velkommen til at skrive til ovennævnte adresse.

 

De bedste hilsner

Tovholder Jannie Dirksen
UFL-klubben i Aarhus

 

Download stillingsopslaget som pdf

Berigtigelse: Vi har regnet forkert i vores beregning om udgifter til stu

I et debatindlæg i Skolemonitor 2. maj fremførte vi, at kommunernes gennemsnitlige udgift pr. stu-elev er faldet med op mod 28 procent siden 2013. Vi gentog påstanden på vores Stu træf 10. april og i vores eget magasin i juni 2025. På den baggrund argumenterede vi for, at stu er under systematisk økonomisk pres, til skade for kvaliteten i de unges uddannelse.

Efterfølgende har Undervisningsministeriet gjort opmærksom på, at der i vores beregning manglede data fra en central kontogruppe, som også dækker stu-forløb finansieret under beskæftigelseslovgivningen. Når vi inkluderer disse udgifter i beregningen – hvilket vi burde have gjort fra starten – falder vores argumentation sammen: Udgiften pr. elev er ikke faldet, men snarere steget svagt i takt med elevtallet.

Vi har derfor regnet forkert. Det beklager vi.

Vi har som interesseorganisation et stort ansvar for at sikre saglighed, nøjagtighed og fairness i vores kommunikation – særligt når vi retter kritik mod politiske beslutningstagere. Vi værner om vores relationer til alle, der ønsker at bidrage til bedre rammer for unge med særlige behov, og vi vil gerne takke Undervisningsministeriet og Anni Matthiesen (V) for at gøre os opmærksomme på fejlen.

Vi arbejder nu videre med at forstå tallene bedre og sikre, at vi i fremtiden leverer dokumentation, som kan danne grundlag for et fælles og oplyst politisk grundlag – også når vi er uenige.

Tak for tilliden.

Mange hilsner

Esben Kullberg
Direktør, Ligeværd

Q&A: Hvad betyder beskæftigelsesreformen for mennesker med kognitive funktionsnedsættelser?

Hvad er hovedlinjerne i den nye politiske aftale om beskæftigelsesindsatsen?

Den nye politiske aftale lover “mere værdighed, større frihed og færre regler”. Beskæftigelsesreformen lægger op til afskaffelse af jobcentre, som vi kender dem, færre samtaler og mere lokal frihed. Målet er at skabe en mere effektiv og menneskelig beskæftigelsesindsats, men reformen rejser også spørgsmål om konsekvenserne for borgere med kognitive funktionsnedsættelser.

Hvilke muligheder ser Ligeværd i reformen?

Der er flere positive takter i reformen:

  • Der afsættes midler til civilsamfundsindsatser, bl.a. til Joballiancen, KLAPjob og Videnscenter om Handicap. Det er positivt – vi ved, at målrettede og helhedsorienterede indsatser, hvor civilsamfundet er involveret, virker for unge og voksne med kognitive udfordringer.
  • Kommunerne får større frihed til at tilpasse indsatsen – det kan skabe rum for skræddersyede løsninger, hvor borgerens behov og potentiale sættes i centrum.
  • Sanktioner over for udsatte borgere fjernes stort set. Det skaber et mere værdigt system, hvor tillid og relationer kan komme før kontrol.

Er afskaffelsen af jobcentrene en mulighed eller en ulempe?

Det kan være både og. Afskaffelsen af jobcentre indebærer, at kommunerne får frihed til at organisere beskæftigelsesindsatsen lokalt, hvilket kan føre til mere fleksible og tilpassede tilbud. For borgere med kognitive funktionsnedsættelser betyder det, at støtten kan blive mere individuelt tilrettelagt, men det afhænger af den enkelte kommunes prioriteringer og ressourcer.

Hvilke udfordringer ser Ligeværd i reformen?

Der er også væsentlige bekymringer.

  • Afskaffelsen af ressourceforløb og mentorordninger, uden garanti for at noget andet træder i stedet, kan ramme mennesker med kognitive funktionsnedsættelser hårdt. For mange er netop den langvarige, tillidsbaserede relation afgørende for at kunne tage skridt mod uddannelse eller job.
  • Når staten træder tilbage og overlader mere til kommunerne, øges risikoen for ulighed. Vi frygter, at mennesker med særlige behov i nogle kommuner vil opleve færre muligheder og støtte end i andre.
  • En samlet besparelse på 2,7 mia. kr. kan komme til at koste på kvaliteten. Hensigten er forenkling og frisættelse. Men besparelsen kan i praksis ende med at betyde færre ressourcer til individuelle indsatser. Det kan påvirke kvaliteten af støtten til unge og voksne med særlige behov negativt.

Hvad er Ligeværds vigtigste budskab i forhold til reformen?

Beskæftigelsesreformen rummer positive takter – især tillidsdagsordenen og civilsamfundsinddragelsen. Men vi må insistere på, at reformens frihed også bruges til at styrke de specialiserede og langsigtede indsatser for dem, der ikke bare kan og vil – men som har brug for støtte til at kunne og turde.
Vi vil komme til at følge udviklingen tæt, og vi står klar til dialog med både politikere og kommuner for at sikre, at mennesker med kognitive funktionsnedsættelser ikke bliver glemt i forenklingens navn.

Hvornår træder aftalen i kraft?

Aftalen om reform af beskæftigelsesindsatsen træder i kraft i to faser:​

Fase 1: Tidlige initiativer implementeres med ikrafttrædelse henholdsvis 1. februar 2026, 1. juli 2026 og 1. januar 2027 for de tiltag, der er forligsbelagt med forlig om førtidspension og fleksjob.​

Fase 2: Den nye hovedlov om en aktiv beskæftigelsesindsats og ændringslove træder i kraft 1. januar 2027, hvilket omfatter alle resterende tiltag, herunder ny målgruppestruktur mv. ​

Se mere på side 13 i Aftale om reform af beskæftigelsesindsatsen: https://bm.dk/media/ymybm2xe/aftale-om-reform-af-beskaeftigelsesindsatsen.pdf


Læs mere om Ligeværds arbejde med beskæftigelse for unge med særlige behov

Ny beskæftigelses-alliance ser dagens lys: STB-alliancen

Unge med særlige behov opnår i alt for ringe grad en god tilknytning til arbejdsmarkedet. Det vil en ny alliance med fokus på særligt tilrettelagt beskæftigelse (STB) ændre på.

Ligeværd har sammen med GladfondenFonden Unges og LEV taget initiativ til at starte en ny alliance, STB-alliancen, som skal sikre unge med kognitive funktionsnedsættelser en vej ud i beskæftigelse.

 

”Ligeværds analyse om stu-elevers tilknytning til arbejdsmarkedet viser, at vi faktisk ikke er blevet bedre til at hjælpe de unge videre fra stu og i job i den seneste 10 år. Der er derfor behov for, at vi går sammen og løfter opmærksomheden på de særligt tilrettelagte beskæftigelsesindsatser som virker, men som kun i alt for ringe grad bliver brugt. Vi er derfor ca. 20 civilsamfundsorganisationer og uddannelsesaktører, der er gået sammen for at løfte opmærksomheden på det, vi kalder Særligt Tilrettelagt Beskæftigelse, STB. Med STB-alliancen ønsker vi dels af gøre opmærksom på de gode indsatser der allerede findes og arbejde på, at lovgivningen på beskæftigelsesområdet bliver tilpasset, så også mennesker med kognitive udfordringer og handicap kan få en tilknytning til arbejdsmarkedet.” siger Esben Kullberg, som har taget initiativet til at samle medlemmerne.

 

Når cirka 1.700 unge med særlige behov hvert år færdiggør stu, kommer kun 6 % i job eller uddannelse, mens resten overgår til offentlig forsørgelse. Tre år senere er kun omkring 20 % af en årgang videre i job eller uddannelse. Gennem et projekt har Ligeværd udviklet Joballiancen, som er Ligeværds bud på et særligt tilrettelagt beskæftigelsesforløb. 140 unge fra fem forskellige stu-steder deltog i projektet over en periode på fire år. 81 % var i job eller uddannelse ved projektets afslutning.

Læs mere om Joballiancen

Maj 2025